Ποία είναι η Royal Caribbean

Η Royal Caribbean International είναι μια παγκόσμια εταιρεία κρουαζιερόπλοιων,  με 22  κρουαζιερόπλοια., η οποία προσφέρει και μοναδικά επίγεια  πακέτα σε συνδιασμό με κρουαζιέρα στην Αλάσκα, τον Καναδά, το Ντουμπάι, την Ευρώπη και την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Απευθύνεται σε οικογένειες, ζευγάρια και singles όλων των ηλικιών που αναζητούν ενεργά εμπειρίες διακοπών και προσφέρει φιλική και προσωπική εξυπηρέτηση σε όλους τους επισκέπτες της.

Η Royal Caribbean International προσφέρει σύγχρονες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κρουαζιέρας, κατασκευάζοντας τα μεγαλύτερα ναυπηγικά θαύματα και χρησιμοποιώντας καινοτόμες ιδέες και τεχνολογία αιχμής για τις δραστηριότητες και την ψυχαγωγία των επιβατών της.

Το 1999 επαναπροσδιόρισε για τον σύγχρονο ταξιδιώτη την πρώτη εισαγωγή «ανέσεις επί του πλοίου»  στην κατηγορία  Voyager Class , όπως τοίχο αναρρίχησης, παγοδρόμιο, και το Royal Promenade, μια κεντρική  λεωφόρο με καταστήματα, εστιατόρια και σαλόνια κατά μήκος του πλοίου.

Τον Μάιο του 2006, η εταιρεία ξεκίνησε την κατηγορία «Freedom Class», η οποία μετατρέπει περαιτέρω την εμπειρία κρουαζιέρας  και  αποκλειστικά διαθέτει το FlowRider προσομοιωτής σερφ, το H20 Ζώνη Aqua Park, κλιμακωτές πισίνες υδρομασάζ  112 πόδια πάνω από τον ωκεανό, και την Προεδρική Οικογένεια Σουίτα (1.215 τετραγωνικά πόδια), η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως 14 άτομα.

Τον Δεκέμβριο του 2009 η Royal Caribbean για άλλη μια φορά έφερε επανάσταση στη βιομηχανία της κρουαζιέρας, με την εισαγωγή του Oasis of the Seas.  Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα εν πλω, που εκτείνεται σε 16 καταστρώματα, ζυγίζει 220.000 τόννους, μεταφέρει 5.400 επισκέπτες σε δίκλινες καμπίνες, και χωρητικότητας 2.700 καμπινών. Το Oasis of the Seas, ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με επτά διαφορετικές θεματικές περιοχές, οι οποίες περιλαμβάνουν το Central Park, Boardwalk, το Promenade Royal, το Pool and Sports Zone, Vitality στο Sea Spa and Fitness Center, Entertainment Place και Youth Zone.  Περιλαμβάνει το πρώτο υδάτινο θέατρο στη βιομηχανία της κρουαζιέρας με επιδείξεις καταδύσεων και συγχρονισμένης κολύμβησης. Το 2010, το Oasis of the Seas ενώθηκε με το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο Allure of the Seas  και τα δύο μαζί πλέουν από το λιμάνι Port Everglades στο Fort Lauderdale της Φλόριντα.

Η Royal Caribbean International έχει λάβει πάρα πολλές διακρίσεις. Μόνο το 2008 η εταιρία έλαβε 40 βραβεία!  Η Royal Caribbean International, έχει διακριθεί για τις καλύτερες οικογενειακές κρουαζιέρες, για τα καλύτερα προγράμματα ψυχαγωγίας παιδιών και εφήβων, για τα μεγαλύτερα και πιο καινοτομικά κρουαζιερόπλοια, για τις καλύτερες δραστηριότητες εν πλώ και φυσικά έχει λάβει το βραβείο Clean Shipping Awards για τις προσπάθειες που κάνει η Royal Caribbean International να περιορίσει τα λύματα των κρουαζιερόπλοιων της προς την θάλασσα

Η Royal Caribbean International μετά από έναν ολόκληρο χρόνο εκτεταμένης έρευνας και προσεκτικής μελέτης, υπογράφει επιστολή προθέσεως με το ναυπηγείο Meyer Werft  για την κατασκευή ενός κρουαζιερόπλοιου «νέας γενιάς». Το κωδικό όνομα του πολυαναμενόμενου κρουαζιερόπλοιου είναι «Project Sunshine» και αντικατοπτρίζει όλες τις υψηλές προσδοκίες και τις προσπάθειες που έχουν αγκαλιάσει αυτό το μεγάλης σημασίας εγχείρημα. Η  μακρόχρονη εμπειρία της Royal Caribbean στο σχεδιασμό κρουαζιερόπλοιου συναντήθηκε με πολλές, καινοτόμες και ευφάνταστες ιδέες για το design για να «γεννηθεί» ένα κρουαζιερόπλοιο που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στον τομέα της κρουαζιέρας. Όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, όλες οι ιδέες που περίμεναν υπομονετικά να υλοποιηθούν, όλη η γνώση, η εμπειρία, η επιμονή, οι προσδοκίες των ανθρώπων της Royal Caribbean, βρήκαν τον τρόπο να εκφραστούν μέσα από το “Project Sunshine”.

Ανυπομονησία και ενθουσιασμός έχουν κατακλύσει την ομάδα του project και κυρίως τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Royal Caribbean Cruises Ltd., Richard D. Fain, που δήλωσε ότι «ενώ παραμένουμε πιστοί στην πολιτική μας να μην αποκαλύπτουμε τις ιδέες μας στα αρχικά στάδια εκτέλεσής τους, πρέπει να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που είδα πόσο πάθος και φαντασία αφιέρωσε η ομάδα μας στο Project Sunsine».

Ο Richard D. Fain μάς αποκαλύπτει ότι το νέο κρουαζιερόπλοιο υιοθετεί τα καλύτερα στοιχεία των κρουαζιερόπλοιων της Royal Caribbean Cruises, εμπλουτίζοντάς τα όμως με καινούργιες δραστηριότητες και με νέες συναρπαστικές προτάσεις ψυχαγωγίας».  Το νέο κρουαζιερόπλοιο, βάρους 158.000 τόνων, θα φιλοξενεί 4.100 επιβάτες, ενώ το ολικό κόστος ανά κλίνη υπολογίζεται γύρω στα 170.000 ευρώ. Το κόστος καλύπτει κάθε λεπτομέρεια – από την τιμή του κύριου συμβολαίου του ναυπηγείου μέχρι και τη διακόσμηση της κάθε κουκέτας. Το “Project Sunshine” αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2014, μια ημερομηνία που αναμένουν με ενθουσιασμό όχι μόνο η Royal Caribbean, αλλά και οι χιλιάδες λάτρεις της κρουαζιέρας που απολαμβάνουν μοναδικές κρουαζιέρες μαζί της εδώ και 40 χρόνια.